Dan tradicionalnog i savremenog jazza na XX3. Jazz Festu Sarajevo

Dan tradicionalnog i savremenog jazza na XX3. Jazz Festu Sarajevo
1
E. Lj.
8.11.2019. u 09:29
1
komentara
1

dijeljenja
Dan tradicionalnog i savremenog jazza na XX3. Jazz Festu Sarajevo
Danas je drugi dan XX3. Jazz Festa Sarajevo, najstarijeg međunarodnog muzičkog festivala u Bosni i Hercegovini i aktuelnog dobitnika evropske nagrade za odvažan program. Ovu nagradu će večeras u Narodnom pozorištu predstavnici evropske asocijacije Europe Jazz Network uručiti Jazz Festu.
Festivalski dan počinje u 18 sati u Domu policije koncertom gitariste Milesa Okazakija koji će izvesti repertoar Theloniousa Monka, a nakon njega nastupa švicarsko-švedsko-njemački trio pjevačice Lucije Cadotsch koji će izvesti popularne američke jazz standarde, na evropski autentičan način.

U Narodnom pozorištu će nastupiti dva američka ansambla – u 20.30 sati će sjajni Brian Marsella Trio održati evropsku premijeru svog novog albuma Intersection of Dissections a nakon toga nastupa ansambl “najistaknutijeg trubača svoje generacije” Ambrosea Akinmusirea, kako ga je nazvao The New York Times. Njegov album Origami Harvest koji će predstaviti istoimeni kvartet u Sarajevu jedan je od najnagrađivanijih jazz albuma prošle godine.

Dan će u 23 sata koncertom u Sarajevskom ratnom teatru zaključiti austrijski ansambl Shake Stew, jedan je od najuzbudljivijih evropskih novih bendova, septet koji ima neuobičajenu postavku koju čine dvojica basista, dvojica bubnjara i tri duvača, muzičari nove generacije koji su već etablirani kao nove evropske zvijezde.

Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Jazz Festa, La Benevolencije 14, u Narodnom pozorištu i sat prije koncerta na blagajnama Doma policije i SARTR-a.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...