Muzika
0

Damir Urban u Coloseum Clubu 10. marta

Sarajevo-x.com
Ove subote, 10. marta, u Coloseum Clubu će koncert održati muzičar naših prostora i čovjek nevjerovatne karizme - Damir Urban.

Pobrojati cijelu diskografiju ovog hrvatskog muzičara bi bio zahtjevan i obiman posao. No, ono što možemo reći za njega jeste da tokom 1986. nastaje grupa "Laufer" u kojoj je autor tekstova, koautor muzike i vodeći vokal. Prvi album Laufera "The best of...", s hitovima "Moja voda", "Svijet za nas", "Lopov Jack" i dr. izlazi 1993.

Godine 1996. izdaje prvi samostalni album, "Otrovna kiša", koji je snimio uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom 4. Album, na kojem se nalaze hitovi "Astronaut", "Nebo" i "Robot", nominovan je za nagradu Porin i to u tri kategorije: za najbolji video broj ("Nebo"), za najbolju produkciju, te najbolju snimku albuma. Prošle je godine izdao album akustičnih obrada nekih od njegovih najpoznatijih hitova nazvan "Urban i Hauser", čiji je aranžman radio Stjepan Hauser.

Kako i sam Urban kaže: "Sarajevo mi je čudo grad. Čudo publika. Mi smo kao bend profunkcionirali upravo u Bosni, uglavnom u Sarajevu i uvijek se radujem povratku u njega."

Damiru Urbanu se, bez sumnje, jednako raduje i sarajevska publika koja svaki koncert ovog Riječanina očekuje s nestrpljenjem.

Ulaznica za koncert košta 5 KM, dok rezervacije svog mjesta u Areni Coloseum Cluba možete napraviti pozivom na broj 033 250 860.