Muzika
0

Damir Urban & 4, Vanja TheFrog i V.I.P. u DFK-u

Sarajevo-x.com
U klubu DFK-a u Banjoj Luci ove sedmice nasupit će V.I.P, Damir Urban & 4 i stalna DFK atrakcija Vanja TheFrog.

V.I.P. koji je jedan od najpopularnijih bendova u Srbiji nastupit će u klubu DFK-a u četvrtak. Iza imena grupe V.I.P. stoje Relja Milanković (aka. Demian, Rexxxona) i Ivan Jović (aka. Ikac), koji su svoju ozbiljniju muzičku karijeru započeli prije desetak godina, na krilima jednog ogromnog talasa hip-hop kulture koji je preko noći zahvatio sve države bivše Jugoslavije. Veliki broj fanova širom regiona svojevrstan je dokaz njihovog uspjeha što će pokazati i svirka. Cijena ulaza je 8 KM.

U petak posjetioce kluba DFK očekuje bend Vanja TheFrog koji je za kratko vrijeme postao najpopularniji banjalučki cover bend na čelu sa mladom, perspektivnom Vanjom Mišić čiji glas nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Na repertoaru se nalaze izvođači od Johnnyja Casha, preko Amy Winehouse do Olivera Mandića. Koncert počinje nakon 23 sata i ulaz je besplatan.

Vikend se završava nastupom Damira Urbana njegovim bendom 4. Njegovi tekstovi i njegova muzika sazrijevaju zajedno sa njim a on, u svemu tome, ostaje apsolutno svoj. U DFK dolazi drugi put sa svojim sastavom 4. Cijena ulaza je 20 KM, a karte su u prodaji u DFK pubu.

Više informacija na na www.dfkbl.com.