Biraju novog predstavnika
12

Damir Kedžo ipak neće predstavljati Hrvatsku na Eurosongu

S.H.P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Damir Kedžo u februaru ove godine uspio se izboriti za pobjedu na ovogodišnjoj Dori s pjesmom "Divlji vjetre", no prema novoj odluci on neće predstavljati Hrvatsku 2021. godine na Eurosongu u Rotterdamu.

Cijelu situaciju i tugu koju osjeća zbog otkazivanja njegovog nastupa na svom Facebook profilu prokometirao je i sam Kedžo.

"Cijelo ovo 'Dora' iskustvo je bilo puni krug. Od sreće do tuge, od pobjede do otkazivanja Eurosonga zbog Covida-19 , pa do otkazivanja mene kao predstavnika za Rotterdam 2021. godine. Hvala svima, mom bendu, curama koje su sa mnom dijelile binu u Opatiji i ovu virtualnu dok smo ljudima širom Evrope i svijeta pjevali “Divlji vjetre” online. Hvala svim ljudima iz mog tima i svima koji su dali srce i dušu u ovih nekoliko mjeseci da se za našu muziku i našu zemlju čuje u najboljem mogućem svjetlu", napisao je Kedžo.

Podsjećamo, Eurosong koji je trebao biti održan u Rotterdamu u maju mjesecu otkazan je zbog pandemije koronavirusa, a hrvatski predstavnik Damir Kedžo izgubio je svoje mjesto predstavnika jer je HRT odlučio da će iduće godine poslati novog izvođača.