{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Damir Imamović Sevdah Takht predstavlja spot za pjesmu "Lijepi Meho"

20.4.2017. u 20:36
33
16
Damir Imamović Sevdah Takht predstavlja spot za pjesmu "Lijepi Meho"
33
 
Nakon "Sarajeva" i "Lijepe Zejne" Damir Imamović Sevdah Takht predstavlja nam spot za pjesmu nazvanu "Lijepi Meho".
Novim singlom sa svoga posljednjeg, mnogo hvaljenog albuma Damir Imamović i njegova ekipa najavljuju seriju proljetnih nastupa.

Video za pjesmu "Lijepi Meho" potpisuje sarajevska produkcija Spektroom, a baziran je na snimcima sa različitih koncerata. Autori videomaterijala su: Amer Kapetanović, Nikola Blagojević, Rade Marković, Jasmin Spahić, Edin Džeko, Amer Beganović, Zlatan Menković i Kutakana Lite.

Nakon serije izvanrednih spotova u kojima se bend gotovo nije ni pojavljivao, ovaj video posvećen je koncertnoj energiji benda i potvrđuje zašto je Damirov Sevdah Takht jedan od najuzbudljivijih sevdalijskih projekata.

Ovog aprila Damir i bend su bili u danskog gradu Herningu, a u maju sviraju u Zagrebu (5.5.) i Beogradu (13.5.) (kompletna lista na damirimamovic.com). U međuvremenu, Damir će kratko boraviti u Sjedinjenim Državama gdje svira na Univerzitetu Boise u Idahu i u okviru koncertnog programa "Queen of Hudson" u državi New York.

Pored koncertnih nastupa, Damir će održati i nekoliko predavanja o sevdahu na univerzitetima Boise State University i Loyola Chicago University.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: