{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Damir Imamović ne nastupa 6. aprila u Morića hanu

S
26.3.2009. u 13:34
0
5
Damir Imamović ne nastupa 6. aprila u Morića hanu
0
Damir Imamović ne nastupa 6. aprila u Morića hanu
Damir Imamović, Foto: Zijah Gafić
Damir Imamović neće, suprotno najavama u medijima, nastupiti 6. aprila u Morića hanu u okviru manifestacije obilježavanja Dana grada Sarajeva.
"Informaciju da učestvujem u programu obilježavanja Dana grada Sarajeva saznao sam iz medija", kaže Damir Imamović i dodaje: "Tek nakon toga agencija koja mi dogovara nastupe je sa više strana dobila upit za moj nastup u Morića hanu. Moj angažman su zatim 'organizatori' potvrdili u više navrata i prije nekoliko dana očekivao sam potpisivanje ugovora, međutim to se nije desilo. Neprofesionalnost 'organizatora', zbog koje sam doveden pred svršen čin, ne bih dodatno komentirao. Ipak, izašao sam ususret i odgodio zbog toga sve druge obaveze."

Iako je jučer ponovno objavljena informacija da će Damir Imamović održati solo koncert u Morića hanu, jutros (26. mart) je Imamovićeva agencija putem e-maila obaviještena da su Grad Sarajevo i Organizacioni odbor odustali od ovog koncerta i da se isti neće održati.

"Iskreno sam se radovao učešću u projektu 'Zato što volim ovaj grad' i žalim što neću biti u prilici predstaviti svojoj publici repertoar koji sam pripremio za ovu priliku. Ipak, publika neće ostati uskraćena za moj nastup“, naglasio je Imamović i dodao da će već 11. aprila zajedno sa Ericom Vloeimansom, Bojanom Zulfikarpašićem i Bacharom Khalifeom nastupiti u Bosanskom kulturnom centru u okviru događaja Xenophonia.

"Sretan sam što ću biti u prilici upravo u svom gradu podijeliti scenu sa ovim izuzetnim muzičarima“, kaže Damir Imamović koji 14. aprila putuje u Ljubljanu kako bi pripremao projekat Transbalkanika sa kojim 18. aprila nastupa u Briselu. "Što se tiče mog rasporeda, trebao bih uskoro održati koncert sa triom u Beogradu, te održati i dvije radionice o sevdahu, također u Beogradu.“

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: