Snimili duet "Princeza"
98

Dado Topić održao emotivan govor na sahrani Slađane Milošević: Bila si brat i prijatelj

D. J.
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Pjevačica Slađana Milošević sahranjena je danas na beogradskom Lešću u krugu najbližih prijatelja i članova porodice.
Njena porodica joj je ispunila želju da bude sahranjena pored svoga oca, a Dado Topić s kojim je otpjevala duet "Princeza" održao je emotivan govor.

"Mnogo smo se družili, bila si brat, prijatelj... Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Međutim, nas dvoje smo jedno drugom poklonili stihove i pretvorili ih u jednu divnu pjesmu, baladu, koja nas je vezala i koja će ostati dugo u srcima svih koji su nas voljeli i svima onima koji će nas voljeti u budućim vremenima. Samo si jednom rekla u šali da svoje mjesto vidiš među zvjezdama, mislim da si bila u pravu. Bila si jedinstvena, drugačija od svih, a toliko blaga, mirna, iskrena sa svima koje si voljela... Ostajem ovdje, sretan što sam bio jedan od njih", rekao je Dado.

Na sahrani su bili njen brat i muzičar Goran Milošević, Momčio Bajagić Bajaga, Oliver Mandić i drugi.

Podsjećamo, Slađana je preminula je u 69. godini poslije kraće bolesti.

Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatra se ikonom novog vala osamdesetih u Jugoslaviji. Svoj prvi solo nastup imala je na festivalu Studentsko ljeto 1974. godine u Maglaju, a na površinu jugoslavenske pop scene isplivala je tri godine poslije s pjesmom "Au, au".

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pjesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Snimila je pjesmu "Princeza" s Dadom Topićem, koja je prevedena i na engleski jezik.