Muzika
0

Dado Topić i grupa TIME u Nišu na tradicionalnom 23. Nišville JAZZ festivalu !

Ideal Turist
Na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi u četvrtak će početi trodnevni 23.JAZZ festival "Nišvil 2006" na kome će nastupiti preko 200 muzičara oko 15 zemalja na jednom od tri stejdža - Festival će otvoriti romski muzičar Šaban Bajramović kome će biti uručena i specijalna nagrada festivala za životno djelo.

Tokom festivala biće dodjeljen i "Nišvil gran pri", za bend sa najkvalitetnijom "fuzijom" džeza i drugih muzičkih pravaca.

Posjetioce ovogodišnjeg "Nišvila" zabaviće britanski jazz/funk/soul band Incognito, Bili Kobam - jazz bubnjar poznat i po svirkama sa Majlsom Dejvisom, afro-američki bend pjevačice Sidni Elis, ženski kubanski sastav Seksto Sentido, Lidija Filipović i francuski orkestar Mediteraneo.

Od ex Yu izvođača najatraktivniji nastup se očekuje od legendarnog Dade Topića i njegove grupe TIME koja u Niš dolazi u originalnoj postavi Dado Topić, Vedran Božić i bubnjar Ratko Divjak koji je posljednjih 25 godina dio evropske i američke jazz scene (California Jazz Fest, Los Angeles, Monterey, Sacramento, Montreux, Berlin, Bolonja...). Svirao je sa najznačajnijim jazz umjetnicima.

Pored grupe TIME na Nišvill festivalu nastupiće i makedonski bend Sintezis, Sarajevo drum orkestra, Karolina stil bend, Big bend RTS i Ray's Friends, Hot Club de Norvege, Ivo Pazov i Veding orkestar, Zona B i drugi.

Informacije o Nišville festivalu možete naći na http://www.nisville.com.