Trash je u modi
0

VIDEO / Da li je ovo najgora pop pjesma svih vremena?

Sarajevo-x.com
Teško je utvrditi u čemu je tajna (ne)uspjeha pjesme "Friday" 13-godišnje Rebecce Black, koju je do trenutka objavljivanja teksta pregledalo više od 15 miliona ljudi za mjesec dana, ali je sigurno da je snimak postao prava YouTube senzacija.

Pjesma "Friday" je ili sjajna parodija na tinejdžerske zvijezde ili pokušaj da se vidi šta je ispod rudara i prosvjetnih radnika.

Spot za pjesmu u kojoj djevojčica pjeva o nadolazećem vikendu zabilježila je više od 15 miliona klikova na na YouTubeu, a dospjela je i na iTunes. Pjesma je Rebeccu lansirala u orbitu, a njeno je ime na Twitteru popularnije od zemljotresa u Japanu.

Bez obzira na ogromnu pažnju koju je privukla, većina komentara je negativna. Ugledni časopis Rolling Stone nije štedio na kritikama kako produkciju tako i "ekstremno glup tekst pjesme".

Nakon objave spota uslijedile su i brojne parodije u kojima se ismijava pjesma i mlada pjevačica.

Pjesma "Friday" nije isključivo remek-djelo mlade pjevačice. Ona je proizvod kompanije Ark Music Factory, holivudske kompanije koja bogatim roditeljima naplaćuje novac kako bi njihovu djecu učinila zvijezdama.

Kritike nisu utjecale na mladu pjevačicu koja je sa oduševljenjem ostavila poruku na Twitteru u kojoj kaže da je njena pjesma dospjela na top 100 listu na iTunesu, piše britanski The Independent.