Muzika
34

Da li će i ove godine Balaševićevi fanovi ostati ispred Zetre?

Klix.ba
Muftić: Vjerujem da ove godine neće biti propusta
Muftić: Vjerujem da ove godine neće biti propusta
Prošli koncert Đorđa Balaševića u Sarajevu prije četiri godine nije ostao u dobrom pamćenju za 1.000 njegovih fanova koji su imali karte, ali su zbog nemara organizatora morali ostati ispred Zetre.

Đorđe Balašević će, kako smo već najavili, 25. aprila održati novi koncert u sarajevskoj Zetri.

Da bi stvari mogle ponovo krenuti po zlu potvrđuje činjenica da isti organizator Edin Muftić organizuje i ovaj koncert popularnog srbijanskog muzičara. Podsjećamo, Muftić je nakon prošlog koncerta potvrdio da je bilo dosta propusta te da oni na sebe preuzimaju kompletnu odgovornost zašto toliko osoba koje su imale karte nisu mogle prisustvovati koncertu.

U novembru 2011. godine veliki kantautor, reditelj, pjesnik i muzičar Đorđe Balašević je četiri sata zabavljao prepunu Zetru. Fanovi su plakali, smijali se, pjevali, plesali, a jedna djevojka je i zaprošena tokom tadašnjeg spektakla. Nažalost, sjenu na ovakav koncert bacili su organizatori koji su prodali više karata nego što je kapacitet dvorane, pa je 1.000 Balaševićevih obožavatelja ostalo ispred Zetre, koji su odmah nakon koncerta svoje nezadovoljstvo iskazali na internet forumima i u komentarima na portalima.

"Prevelika gužva i veliki propust organizatora u vezi sa prekomjernom prodajom karata, ali s Đoletove strane kao i uvijek vrhunski spektakl sa mnogo emocija i ljubavi", stav je bio većine čitatelja našeg portala odmah nakon koncerta.

Ipak, Muftić je nedavno u razgovoru za NAP najavio da ove godine ovakvih propusta neće biti. Potvrdio je da su 2011. godine prilikom organiziranja Balaševićevog koncerta također u Zetri napravili niz organizacionih grešaka. Neki ljudi ostali su vani, dok su drugi ušli bez karte, no ovoga puta, kaže, siguran je da se to neće moći desiti.

Da li će i ovaj put organizatori određenom broju fanova onemogućiti prisustvo koncertu Đorđa Balaševića ostaje da se vidi.