Priprema novu pjesmu
118

Ćurić ide na turneju s Joksimovićem: Radujem se nastupima, ali i povratku kući

Piše: Dž. L.
Amel Ćurić (Foto: K. S./Klix.ba)
Amel Ćurić (Foto: K. S./Klix.ba)
Nakon uspješnog nastupa s Indexima i prijateljima u sarajevskom Domu mladih, gdje je nakon izvođenja pjesme "Žute dunje" dobio velike ovacije publike, Amel Ćurić sprema se za turneju sa Željkom Joksimovićem.

Podsjećamo, Ćurić je u sedmom mjesecu ove godine postao otac dječaka Kana kojeg je dobio nakon skoro godinu dana braka s Jelenom Čabarkapom-Ćurić. Dok su ga jedno vrijeme obaveze prema bebi i porodici držale u kući, Ćurić se sada vraća publici i nastupima.

Prije dvije noći bio je jedan od gostiju na koncertu "Indexi i prijatelji - Da sam ja netko" koji je održan u čast kultnoj sarajevskoj grupi Indexi.

"Nije bio prvi put da nastupam na turneji 'Indexi i prijatelji', a ja uvijek imam veću tremu nastupati uz taj legendarni bend iza svojih leđa, nego od prisutne publike u dvorani. Prvi nastup s Indexima bio je u Lisinskom u Zagrebu prije tri godine", prisjetio se Ćurić.

Nakon noći u kojoj su glavnim gradom BiH odjekivali bezvremenski hitovi Indexa Ćurić će zajedno s Joksimovićem održati koncerte u nekoliko gradova Norveške, Švedske i Danske.

"Prvi nastup je u subotu, 6. oktobra, u Oslu, a potom idemo u Horsens, Malmo i Stockholm. Bit će tu i mojih solističkih nastupa u Beču, Karlsruheu i Cirihu. U pripremi je i nova pjesma i spot, za koju smatram da će biti vrhunski prihvaćena među publikom. Radujem se svim svojim koncertima i nastupima, ali se sada još više radujem povratku kući gdje me čeka moj sin koji, moram priznati, kada je gladan, tako je grlat da sam gotovo siguran da će biti pjevač kao i tata mu", kazao nam je Ćurić kroz smijeh.

Podsjećamo, posljednja pjesma koju je bosanskohercegovački pjevač podijelio s publikom bila je obrada hita Dine Merlina "Dobro veče, tugo". Nakon uspješnih pjesama "Te zime", "Mijenjam ovaj grad", "Neizdrživo" te duetom "Kost" s Eminom Jahović, publika se raduje novim Ćurićevim djelima.