Mostar Summer Fest
42

Cunami Flo, S.A.R.S., Vojko V i Brkovi u Mostaru napravili muzički spektakl za pamćenje

G. Š.
Mostar Summer Fest koji je svojim devetim izdanjem od drugog do četvrtoga dana u mjesecu septembru, Mostar etablirao u centar odlične muzike i dobre zabave na SC Kantarevcu je i druge večeri okupio hiljade građana ne samo Mostara nego i šire regije.

Muzičku čaroliju na festivalsku pozornicu donio je Cunami Flo, s najvećom rap himnom "Klizim po mahali", a ludu ljetnu noć u gradu na Neretvi je do maksimuma ugrijao S.A.R.S. noseći "Buđav lebac".

Publika je s njima uglas pjevala dobro poznate stihove i plesala u ritmu, a vatromet muzičke priče u gradu na Neretvi dodatno je zapalio izlaskom na ljetnu pozornicu Vojko V.

Posebno oduševljenje izazvali su svojom pojavom Brkovi, čiji je frontmen Shamso 69 rođeni Mostarac i koji u rodnom gradu uvijek napravi najbolji show.

"Ovo je večer za pamćenje i nešto što nam je zaista trebalo", kažu Igor i Ana koji su došli na odmor iz Njemačke i kupili ulaznice za sve večeri festivala onog trenutka kad su puštene u prodaju, jer kako navode upitno je kad će im se ponovno pružiti takva prilika.

Bez sumnje je ovogodišnje izdanje Mostar Summer Festa lijek za dušu i hiljadama građana koji su zbog dobre zabave stigli u Mostar iz raznih krajeva BiH, ali i susjednih zemalja, jer su više od godinu dana bili željni dobre zabave, ali i muzičarima koji su dali sve od sebe da publika uživa do maksimuma.

Organizatori Festivala isticali su u više navrata da je njihova misija muzikom kao univerzalnim jezikom ujediniti sve ljude pozitivnih vibracija, a sudeći prema stanju na terenu to su u najvećem hercegovačkom gradu zaista uspjeli.

Za treću i završnu večer festivala organizatori najavljuju još jednu noć za pamćenje koju će u periodu od 20:30 do 1:50 sati prirediti nesvakidašnji Činčila, Galija, Edo Majka i Hladno Pivo.

Višegodišnjim uspješnim djelovanjem, u Mostaru koji je sjecište kultura kroz vjekove, Mostar Summer Fest je doprinijeo da se ovaj grad pozicionira kao nezaobilazna turističku destinaciju, iz koje se šalju razglednicu zajedništva u svijet, a u trajan zalog ostavljaju slike mladih koji uživaju u muzici, druženju i kovanju planove za bolje sutra u Mostaru i čitavoj Bosni i Hercegovini.