Vodič za provod tokom SFF-a
0

Cubismo večeras na Heineken Music Stageu

Sarajevo-x.com
Period održavanja Sarajevo film festivala vrijeme je najluđe noćne zabave u našem glavnom gradu tokom cijele godine. Za čitatelje našeg portala svaki dan ćemo donositi pregled večernjih dešavanja u popularnim sarajevskim kafićima i klubovima

Heineken Music Stage

Kao i prošle godine centar zabave tokom SFF-a biće Dom mladih u kojem će se održavati Heineken Music Stage na kojem će nastupiti neka od najvećih imena muzičke scene iz regije. Prvu noć na scenu kultnog sarajevskog okupljališta izaći će popularni hrvatski band Cubismo koji će svojom energičnom plesnom muzikom u afro-kubanskim ritmovima zasigurno podići publiku na noge.

Napominjemo da je ulaz na sve programe besplatan za sve akreditirane na Sarajevo Film Festivalu, kao i za sve one koji uspiju doći do pozivnica Heineken Music Stagea. Ograničen broj ulaznica bit će pušten i u slobodnu prodaju, po cijeni od 20 KM po programu.

Opera

Popularni sarajevski kafić, Opera, svake noći festivala organiziraće žive svirke koje će posjetiteljima pružiti odličnu zabavu. Prve noći SFF-a nastupiće Protest, band koji spada među najznačajnije i najutjecajnije predstavnike sarajevske alternativne scene.

Tvornica

Ljubiteljima rocka i novootvoreni club Tvornica, koji se nalazi na mjestu bivšeg Labirinta, ponudiće odličnu svirku prve noći Sarajevo Film Festivala. U ovom clubu nastupiće odlični sarajevski band Skroz predvođen karizmatičnim pjevačem Adnanom Šaranom.

Hacienda

Za one koji su skloniji plesnim house ritmovima Hacienda će ponuditi odličnu zabavu. Ovaj popularni club tokom SFF-a organizira Hacienda Dance Fever Festival koji će trajati od 12. do 20. augusta. Festival će ugostiti internacionalna imena i prromovirati sve žanrove plesne muzike. Organizatori će ostati dosljedni tzv. "Haciendinom zvuku", house "hitičnim" ritmovima, poznatim svim stalnim posjetiocima dok će se zabava odvijati do ranih jutarnjih sati. Svake noći s početkom u 22.15 na gornjem spratu, lounge salonu, organiziraće se press korner otvorenog tipa i druženje sa učesnicima.

Večaras će u Haciendi nastupiti Cubalcanica / Cuba.

The Club

U The Clubu će na programu biti "Karibi Party" (cocktail party) a nezaboravan provod proteći će uz mnogobrojne cocktaile cocktail majstora. Za muzičku podlogu pobrinuće se The Club band, DJ Enjay i tamburaši.

Cinemas

Kao i obično, četvrtkom Cinemas svojim posjetiteljima nudi vrhunsku zabavu uz svirku uživo sa bandom Unplugged Plug.