Vrele dubrovačke noći
0

Cubismo: Vatreno na sceni i izvan nje

Piše: K. Z.
U Vala Clubu hotela Dubrovnik Palace kultna hrvatska latino grupa Cubismo održala je na jednoj od najljepših prirodnih pozornica na Jadranu vatreni koncert u sklopu ljetnog programa Zvijezde pod zvijezdama.

Grupa, koja je tradiciju hrvatske estrade u posljednjih 15 godina obogatila brojnim hitovima te prepoznatljivim uspješnicama u ritmu salse i kubanske muzike do sada je objavila koncertni DVD Live in Lisinski i šest studijskih albuma kao i dva kompilacijska CD-a za koje su nagrađeni s ukupno 21 diskografskom nagradom “Porin”, i ovaj je put izvela bogati repertoar. Uz frontmana grupe Hrvoja Rupčića grupi se pridružio i Ricardo Luque, tako da pozitivne energije uopće nije falilo: “Cubismo” je plažu Vala Cluba pretvorio u pravi latino-plesnjak u kojem su se smjenjivali i odjekivali nadaleko poznati ritmovi salse i cubane.

Voditeljica Vlatka Pokos je bila u “summer looku”: uživala je u koncertu i plesala na pozornici, čineći sve kako bi njena bijela haljina Jil Sander došla do izražaja. U koncertu je uživala i supruga tenisera Gorana Ivaniševića, bivša manekenka Tanja Dragović u društvu svoje sestre, poduzetnice i književnice Lane Biondić. Dame su na koncert povele i svoje mališane, koji su neumorno plesali, dok je vlasnica “Srca Sarajeva”, glumica Zrinka Cvitešić, u stopu pratila svaki pokret svog voljenog muzičara. Dok su prisutni željeli da se taj koncert produži sve do zore, Zrinka je jedva dočekala završetak da poleti u strastveni zagrljaj Hrvoja Rupčića.

Otkrijmo i ljetnu kulinarsku tajnu uspjeha koncerta: pod kulinarskom palicom ili kutlačom šefa kuhinje Kristijana Konjevića na meniju su bili specijaliteti kao što su marinirane škrpine, file sabljarke s aromatiziranom rižom u umaku od avokada i manga te desert od ananasa i ruma.