Muzika
0

Cubismo u Sarajevu; 03/07/2003

Klix.ba
Popularna hrvatska grupa Cubismo nastupit će u Sarajevu u četvrtak, 03/07/2003 u 20 sati, a Sarajevo-X vam dodjeljuje 3x2 ulaznice za ovaj spektakl.

Cubismo će u Sarajevu, u sklopu promocije posljednjeg albuma 'Junglesalsa' (Aquarius Records, 2002) za kojeg su dobili 7 Porina nastupiti u Metalcu (iza Prve gimnazije), 03.07.2003., u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti na blagajni Kamernog teatra 55, u Accessu, te u Urban Bug Store u Bezistanu.

JUNGLESALSA je prvi u cijelosti autorski album Cubisma, koji je od svoje pripreme, dakle skladanja i odabira pjesama, stvaran oko godinu dana, a samo snimanje i miksanje je trajalo oko 4 mjeseca. Album nema drugu ideju do izražavanja Cubismovog osobnog pogleda na kubansku muziku i muziku uopšte.

Šarolika cjelina! Razlog tome je poštivanje ukusa svakog od autora, slobodan, individualni izričaj - svaki član grupe stavio je svoj pečat.

Album je sniman u ponajboljem studiju u ovom dijelu galaksije - MORRIS studiju Mire Vidovića. U stvaralačkom timu su, uz Cubismo, ključena još dva važna umjetnika, Zvonimir Dusper i ukrajinac Vitaly Osmachko, koji su uz Cubismo radili na aranžmanima i ko-produkciji.

Produkciju potpisuju Krešimir Tomec i Hrvoje Rupčić. Izbjegavajući postojeće produkcijske šablone uokvirili su vlastiti prepoznatljiv i osebujan stil.

Nagradna igra

Po dvije karte za Cubismo u Metalcu dobili su:

  • Aldina Hamalukić
  • Nikola Jačimovski
  • Sabina Karadža

Karte možete podići u prostorijama SmartNet-a u srijedu tokom radnog vremena (do 14 sati).

SmartNet adresa je: Fra Anđela Zvizdovića 1/XII

(UNISov neboder "B", dvanaesti sprat) 71000 Sarajevo