Uživale sve generacije
11

Crvena jabuka svojim nastupom učinila Konjičko ljeto i Dane dijaspore nezaboravnim

D. J.
Fotot: Press
U centru Konjica sinoć je u organizaciji ustanove Narodni univerzitet, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica održan je koncert benda Crvena jabuka.

Riječ je događaju koji je u sklopu Konjičkog ljeta i Dana dijaspore "Konjic u srcu BiH" privukao veliku pažnju Konjičana i gostiju, koji su uživali u hitovima Crvene jabuke, čiji su se članovi istinski potrudili da naprave dobru atmosferu u Konjicu.

"Čestitke Gradu Konjicu i ekipi Konjičkog ljeta na organizaciji, a publici hvala za ovu ljepotu večeras u ovom gradu u kojem smo nastupali davne 1988.godine. Svi smo uživali i to je ono najbitnije", kazao je Dražen Žerić Žera, koji je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da mladi poklanjaju pažnju muzici kakvu izvodi Crvena jabuka.

"Pravi izbor benda sa vanvremenskim hitovima. Koncert je bio odličan, atmosfera koja je vladala u gradu je nešto predivno i sretan sam da imamo ovakve događaje u kojima mogu svi da se zabave", kazao je Tarik Balić, koji je sa velikom pažnjom pratio koncert.

"Odrasli smo uz ovu muziku, bilo je predivno slušajući hitove Crvene jabuke sjetiti se nekog lijepog vremena iz našeg djetinjstva. Uživali smo i radujemo se novim koncertima koji slijede", kazala je Konjičanka Irma Kurtić.

U okviru Konjičkog ljeta i Dana dijaspore u Konjicu će, na platou pored Srednje škole, gdje je održan koncert Crvene jabuke, 18.augusta biti održan i koncert Konjičanina Berina Buturovića.