Sjajna atmosfera
47

Crvena jabuka na goraždanskom Festivalu prijateljstva održala koncert za sve generacije

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Među najposjećenijim koncertima ovogodišnjeg 21. internacionalnog festivala prijateljstva sigurno je koncert Crvene jabuke koji je na platou Gradske dvorane "Mirsad Hurić" u Goraždu okupio nekoliko hiljada posjetilaca.

Prepoznatljivim pjesmama koje traju koliko i sam bend privukli su pažnju posjetilaca različitih generacija pa se među publikom mogao vidjeti i veliki broj mladih ljudi, ali i onih u poznim godinama.

Svi su rado slušali dobre stare hitovi "Dirlija", "Bježi kišo s prozora", "Da nije ljubavi", "Kad kazaljke se poklope", "Nekako s proljeća", "Zovu nas ulice", "Tamo gdje ljubav počinje" i "Niko nije lud da spava", što je samo dio repertoara uz koji je publika uživala duboko u noć.

Organizatori se mogu pohvaliti činjenicom da su koncerti poput ovog privukli i pažnju brojnih gostiju iz susjednih gradova.

Dobru atmosferu pete festivalske noći u Goraždu počela je goraždanska pop grupa "Ilvana & trio", a iste večeri u prostoru Centra za kulturu promovisana je i zbirka poezije "Dnevnik jedne ljubavi" autorice Dine Bavčić iz Goražda. Ljubitelji filma imali su priliku pogledati i francuski film "Tamara", što je omogućio Francuski institut u BIH.

Festival prijateljstva u Goraždu počeo je 1. augusta, a završava u utorak 7. augusta. Nakon ceremonije zatvaranja i spuštanja festivalske zastave planiran je koncert popularnog pjevača Halida Bešlića.