Muzika
34

Crne Mambe večeras na Lord Somersby's Bridgeu

Klix.ba
Fantastični orkestar iz Niša, nekada prateći bend čuvenog Šabana Bajramovića, ove subote nastupa na For The Hunters Stageu na Lord Somersby's Bridgeu.

Nakon prve noći filmskog festivala i druženja uz subotički bend Perpetuum Mobile, na For The Hunters Stage večeras stiže Nebojša Saitović bend Crne Mambe.

Saitović se muzikom bavi već više od 40 godina. Radio je muziku za filmove i pozorišne predstave te je nosilac brojnih priznanja iz svijeta muzičke kulture i umjetnosti. Nakon smrti Šabana Bajramovića, Saitović preuzima njegov orkestar Crne Mambe sa kojima ostvaruje zavidan uspjeh na muzičkoj sceni širom svijeta. Naime, Nebojša Saitović i Crne Mambe su nastupali kao predgrupa na koncertu Santane, a 2014. godine su učestvovali u snimanju spota za svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Osim balkanske jazz muzike, na repertoaru Crnih Mambi nalaze se i gipsy jazz ritmovi kao i melodije iz Španije, Grčke i Latinske Amerike.

Koncert počinje tačno u ponoć kada će cijena ulaznice biti 5KM. Za one koji na most dođu prije ponoći, ulaz će biti besplatan.

Koncert Crnih Mambi na For The Hunters Stageu omogućio je Sensation - omiljeni okus neodoljivog bezalkohonog gaziranog pića.