Ler u glavnoj ulozi, Peševski režiser
0

FOTO+VIDEO / Corbansick: Spot za 'Another Nobody' kao kratki film

Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
(Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com)
U prepunom kafeu Kamernog teatra 55 u Sarajevu premijerno je prikazan spot za pjesmu "Another Nobody" benda Corbansick.

Mnogobrojnim zvanicama i medijima obratili su se članovi benda Corbansick, te bh. glumac Boris Ler, koji se pojavljuje u spotu, i mladi, talentovani režiser i scenarista spota Saša Peševski.

Ler je naglasio da je i sam veliki fan ovog benda, prije svega zbog njihove jedinstvenosti, originalnosti, te činjenici da mogu stajati rame uz rame sa mnogim svjetskim bendovima, te da na specifičan i originalan način pristupaju muzici.

Peševskom je ovo prvi spot koji je režirao, te je naglasio da je veoma sretan što se to desilo upravo u saradnji sa Corbansickom.

Video je sniman u Sarajevu, u stanu stare, ruševne zgrade naspram Hotela Bristol, krajem prošle godine. Snimanje je uslijedilo nakon osvojene nagrade na Red Bull MC Battleu.

Prati priču pjesme o običnom čovjeku, radniku, kojem se svaki dan svodi na isto. Ono što je karakteristično za sam spot jeste da su članovi benda u totalno drugom planu i tako se pojavljuju samo nekoliko trenutaka jer je akcenat stavljen na priču i njeno prikazivanje u pet minuta, tako da se slobodno može reći da je ovaj videozapis u jednu ruku i kratki film.

Nakon oficijelnog dijela, publika je uživala u mini koncertnoj izvedbi benda, koja je uvertira za nadolazeće svirke širom BiH i regije.