Prvi put u Tuzli
0

Corbansick nastupa u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Nakon što je u proteklih pet godina došlo do značajnijih promjena u grupi, sarajevska rapcore grupa Corbansick se vraća sa novom ekipom mladih sarajevskih muzičara. Po prvi put, tuzlanska publika će imati priliku da premijerno vidi i čuje sarajevsku rapcore školu.

Njihov prvi solistički koncert predstavlja uživanje za sve ljubitelje agresivnog urbanog zvuka, koji dođu 2. oktobra u Dom mladih u Tuzli. Corbansick će premijerno izvesti svojih 14 pjesama. Većina su nove stvari koje publika do sada nije imala priliku da čuje. Kao predgrupa, nastupit će tuzlanska grupa HIV.

’’Želimo ponuditi našoj vjernoj publici izvrsnu muziku koju smo stvarali u toku proteklih nekoliko godina. Upornost i rad se definitivno isplatio’’, rekao je frontmen i gitarista grupe Corbansick Feđa Šehić, koji je ujedno i najviše odgovoran za pisanje muzike u grupi, dok je za tekstove zadužen mladi sarajevski MC Ensar Bistrivoda, poznatiji kao Master.

Trenutnu postavu grupe Corbansick čine; Ensar Bistrivoda – vokal MC, Feđa Šehić – gitara, Muhamed Mulaosmanović – bas i Dino Osmić – bubnjevi.

Ako želite saznati više, posjetite myspace stranicu ili oficijalni website grupe Corbansick.

Koncert počinje u 20 sati. Cijena ulaznice će iznositi 2 KM.