Nježna i emotivna izvedba
254

Čolina pjesma u novom ruhu: Maya Sar otpjevala "Zar se nismo shvatili"

L. K.
Kantautorka Maya Sar regionalnu publiku navikla je na nježna i emotivna izvođenja, kakve su i sve njene pjesme, ali i one koje je do sada napisala i komponovala za druge muzičke zvijezde. Jedna od takvih je i čuveni hit Zdravka Čolića “Zar se nismo shvatili”, koju je Maya tokom izolacije snimila u akustičnoj verziji sa kolegom i saradnikom Goranom Kovačićem.

"Goran Kovačić i ja smo dugogodišnji prijatelji, i kada mi je predložio saradnju, razmišljala sam koju bismo pjesmu mogli snimiti, da ne bude jedan od covera, nego nešto što je neočekivano, a opet ljudima blisko. Akustični zvuk gitare i vokala, načina na koji je Goran osmislio video, daje jednu spontanost, koja je najljepša u druženjima, kada se pjeva za svoju dušu. A ova pjesma je upravo da se pjeva iz duše i za dušu. Mislim da je interesantno čuti jednu pravu 'mušku' pjesmu, u ženskoj izvedbi", kaže Maya.

Pjesma “Zar se nismo shvatili” objavljena je na albumu Zdravka Čolića “Vatra i barut” iz 2013. godine, a poznata kantautorka ne krije da joj je to jedna od najdražih pjesama koju je napisala: "Pjesma 'Zar se nismo shvatili' mi je jedna od najdražih koje sam napisala, posebno jer je originalno izvodi Zdravko Čolić, čija interpretacija je bezvremenska i bez konkurencije".

Publika će poslije dužeg vremena i pauze koju je napravila u autorskom radu imati priliku da uživa u novim izvođenjima Maye Sar. Malo prije proglašenja pandemije Korona virusa, kantautorka je planirala da predstavi i svoj povratnički singl, čija premijera je s razlogom odložena. Ipak, poželjela da je na ovaj način pruži podršku svima u ovim teškim danima, i podsjeti nas na lijepe emocije i trenutke koji nas vezuju za slušanje njenih pjesama.

"U vremenu kada smo uskraćeni za mnogo toga, umjetnost je definitivno nešto što nas i dalje hrani, a i zbližava. I ovakvi uslovi mogu biti inspirativni, i razviti dodatnu kreaciju da se stvori nešto novo, mimo zadanih okvira, a da bude jednako lijepo", ističe Maya Sar.