Nakon četiri godine
1

Coldplay najavio izlazak novog albuma u pismu poslanom jednom od fanova

M. A.
Britanski rock bend Coldplay je najavio izlazak svog prvog albuma nakon četiri godine i to poslavši pismo jednom od njihovih fanova, piše BBC News.

"Posljednjih 100 godina radimo na stvari koja se zove 'Everyday Life'", napisali su članovi sastava u pismu.

To će biti dupli album, podijeljen na dva dijela koja će biti nazvana "Sunrise" i "Sunset", a bit će objavljen 22. novembra. Pismo su potpisala sva četiri člana benda, a primalac je u početku mislio da je riječ o prevari.

"Lažna uzbuna! Dobila sam ovo jutros, ali ne vidim razloga zašto bi ga neko poslao", poručila je Lena Tayara na Twitteru uz objavu fotografije pozlaćenog pisma.

Nakon što su je pratioci na Twitteru ipak uvjerili da pismo izgleda autentično, ona se predomislila i napisala: "Da sam znala da je pismo originalno, stavila bih ljepši stolnjak prije nego što bih napravila fotografiju. Ali, hvala na razglednici, zadivljena sam i veoma sam dirnuta".

Coldplay je najprodavaniji britanski bend 21. stoljeća. Prema statistici časopisa Charts, oni imaju tri od 20 najprodavanijih albuma ovog milenija, a predvodi ih "Rush Of Blood To The Head" iz 2002. godine.