Najava koncerta na Koševu
0

Čola se u Vinoteci družio sa odabranim gostima

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Jedina promocija novog albuma Zdravka Čolića "Kad pogledaš me preko ramena" uprličena je u utorak navečer u sarajevskom restoranu Vinoteka, gdje su se u ugodnoj atmosferi novinari i prijatelji satima družili sa Čolom.

Ovo druženje bila je prilika za zagrijavanje pred veliki koncert koji će sarajevski pjevač sa adresom u Beogradu imati 31. jula na stadionu Koševo. Sarajevski koncert trebao bi otvoriti regionalnu turneju Čolića, a 59-godišnji pjevač priznao je da on za njega ima posebnu draž.

Okupljanje u Vinoteci organizovala je kompanija M:tel, a saradnjom sa njima Čolić je veoma zadovoljan.

"Najvažnije je da što veći do CD-ova dođe do kupaca, a ovo je jedan od načina", objasnio je muzičar rekavši kako se nada da će ubuduće zajednički organizovati i neki od njegovih koncerata.

Čolin novi album sa 13 pjesama odštampan je u 700.000 primjeraka i značajno je komercijalniji od prethodnih, a publika ga je odlično prihvatila.

Generalni direktor "M:tela" Predrag Ćulibrk izjavio je da je na tržištu BiH od 100.000 CD-ova već prodato oko 70.000.

"Ovom promocijom želimo da ukažemo na uspješnu saradnju koju imamo sa Zdravkom Čolićem još od prethodnog albuma, a za koju se nadam da će ubuduće biti još čvršća", rekao je Ćulibrk.

Organizatori sinoćnjeg druženja potrudili su se da uz koktel svim gostima uruče i poklon CD Zdravka Čolića, koji je, bez obzira na činjenicu da je decenijama velika zvijezda, ipak sramežljivo i kratko pozirao fotografima.