Ulaznice su u prodaji
28

Codex i Billain će 22. decembra nastupati u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Umjetnik Adis Kutkut Billain i grupa Codex će u petak, 22. decembra nastupati u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu s početkom u 22 sata.

U posljednja dva mjeseca Adis Kutkut Billain je izbacio novi EP sa osam novih traka na jednom od najvećih labela moderne multielektronske muzike - Vision Recordings iz Nizozemske, a bio co-host na prestižnom Vision Radio podcastu, zatim otišao na turneju u Australiju i Novi Zeland.

Odmah po povratku sa turneje, Billain objavljuje "Billain Summons episode 6". Ove nastupe karakteriše raznovrsnost elektronske muzike i jedna čista personalna želja za održivosti lokalne scene i jačanjem iste, sto čini ovaj koncept najvećim multibass underground clubbingom u Bosni i Hercegovini, pogotovo vizuelnim instalacijama, šaljivim idejama i pr stuntovima.

Codex i Billain (Foto: Press)
Codex i Billain (Foto: Press)

"Cilj mi je da spojim sto više prijatelja domaćih sa inostranim i da dijelimo tu neopterećenost žanrovima, mi volimo muziku i praktikujemo da je ona na prvom mjestu, daleko od 'pozeraja' i nekih ljudi koji dođu samo da se slikaju da su bili tu. Drugim riječima, poenta je da rasturimo plesni podij svaki put jakim beatovima i vjerujte mi, takvi koncepti su svugdje u svijetu najuspješniji", rekao je Biilain.

Sastav "epizode 6" čini Codex, jedno od najenergičnijih DNB sastava iz Beograda, Zlijay - multidisciplinarni DJ veteran modernih beatova, GogoBa - underground garage, breakbeat, nu rave DJ i host događaja Billain.

Ulaznice za party možete kupiti na na platou Skenderije (biletarnica) i online na www.event.ba po cijeni od 10 KM.