Muzika
0

Cliff Richard okuplja Shadowse

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Cliff Richard se ponovno udružio s grupom The Shadows kako bi odradili jednu veliku oproštajnu turneju. Muzički veteran Sir Cliff Richard vraća se svojim korijenima 40 godina nakon što se njegova matična grupa The Shadows razišla, a on izgradio impresivnu samostalnu karijeru.

The Shadows su tokom '50tih i '60tih imali niz hitova, pojavili su se u nekoliko muzičkih filmova i bili su velike zvijezde, no 1968. godine Cliff Richard je odlučio započeti samostalnu karijeru.

Zanimljivo je da su i The Shadows i Cliff Richard nastavili paralelno ostvarivati uspjehe na top listama, a zajedno su sakupili čak 19 britanskih brojeva jedan, među kojima su 'Living Doll', It's All In The Game', 'Travellin' Light', 'Bachelor Boy', 'Wonderful Land' ili 'Apache'.

50 godina nakon svog prvog hita 'Move It', Cliff Richard, Hank Marvin, Bruce Welch i Brian Bennett su ponovno zajedno i najavljuju za sljedeću godinu veliku turneju koja će najprije obići 11 gradova u Velikoj Britaniji, a planove za ostatak turneje obznanit će uskoro.

Cliff Richard i The Shadows tako će se prvi puta popesti zajedno na pozornicu nakon punih 20 godina, prenose internet portali.