Tvrde da su simboli zla
249

Članovi udruženja Pravo na život se protive koncertu grupe Kiss u Zagrebu, nazvali ih sotonistima

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarna grupa Kiss večeras će nastupiti u Areni Zagreb, a članovi udruženja Pravo na život se protive tome jer smatraju da je riječ o promovisanju sotonizma.

Naime, na Facebooku su "objasnili" da je Kiss skraćenica za "Kings In Satanic Service" ("Kraljevi u službi sotone"). Dalje su naveli da je producent Bob Ezrin četvoricu njenih članova nazvao "simbolima razbuktalog zla neobuzdane putenosti".

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Gene Simmons, koji javno priznaje svoje zanimanje za kanibalizam, poznat je po tome da pohotno plazi svoj dugi jezik, što je stari poganski simbol štovanja demona. Preporuka: pomolimo se za našu mladež koja će ići na ovaj koncert da ih dragi Bog sačuva od utjecaja zlog", napisali su.

Poznati po svojim maskama i specijalnim kostimima koji su postali njihov zaštitni znak, Kiss decenijama dokazuje zašto važe za tvorce najboljeg rock'n'roll showa. Članovi The Rock & Roll Hall of Fame, koji su prodali više od 100 miliona primjeraka albuma širom svijeta, izjavili su da ovu turneju posvećuju milionima Kiss obožavatelja koji ih podržavaju više od četiri decenije.

"Sve što smo izgradili i postigli tokom protekle četiri decenije, nikada se ne bi moglo dogoditi bez miliona ljudi širom svijeta koji su punili klubove, arene i stadione. Ovo će biti ultimativna proslava za one koji su nas vidjeli i posljednja šansa za one koji to nisu. Kiss armijo, opraštamo se na posljednjoj turneji s našom najvećom predstavom do sada i izaći ćemo istim putem kojim smo i ušli. Ne izvinjavajući i ne zaustavljajući se", poručili su ranije članovi Kissa.