"Brutalan album"
4

Članovi bendova Faith No More i Slayer objavili novi video

Klix.ba
Kalifornijska grupa Dead Cross, koju čine Mike Patton (Faith No More/Fantomas), Dave Lombardo (ex-Slayer/Suicidal Tendencies), Justin Pearson (Retox/The Locust) i Michael Crain (Retox/Festival of Dead Deer) objavila je novi video za pjesmu "Seizure and Desist" koja će se naći na njihovom predstojećem albumu "Dead Cross" čije je objavljivanje zakazano za 4. avgust.

"Umjetnik koji je radio na omotu albuma, Eric Livingston, je osmislio i video,“ objašnjava Pearson. "Po mom mišljenju, video sumira trenutnu socijalnu i političku klimu. Za veliki dio čovječanstva ovaj svet je zlo i pokvareno mjesto. Ovaj video oslikava surovost vremena u kojem živimo služeći se jezikom razumljivim svima, to jest, ikonskim i historijskim slikama obogaćenim grotesknim tehnikama koje daju uvid u budućnost".

Album "Dead Cross" će biti objavljen 4. avgusta, a Mike Patton ga je opisao kao jedan od najbrutalnijih albuma koje je ikada snimio. Album će za američko tržište objaviti Pattonova izdavačka kuća Ipecac, dok će zastupnik za Evropu biti PIAS.