|

Članovi benda Letu štuke održali radionicu u Kriterionu

Članovi benda Letu štuke održali radionicu u Kriterionu
14
Klix.ba
13.12.2014. u 15:00
8
komentara
14

dijeljenja
1/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
5/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
6/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
7/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Druga sarajevska radionica u okviru svjetski priznatog muzičkog programa "Converse Rubber Tracks" održana je danas u Art kinu Kriterion.
Radionicu su vodili članovi popularnog sarajevskog benda Letu štuke koji su govorili o radnoj atmosferi u studiju, a pored toga su odsvirali i par pjesama.

Letu štuke su jedan od najpoznatijih i najorginalnijih bendova ex-Yu prostora i njihovo iskustvo i znanje su pomogli svim mladim bendovima koji su se odlučili na učešće na "Converse Rubber Tracks" radionici.

Letu štuke su, sada već davne 2004. godine, snimili demo za petnaestak pjesama, čiji je autor Dino Šaran, da bi prvu pjesmu “Sunce” sa gostima Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom snimili 2005., kada su i izdali prvi album pod imenom “Letu štuke”.

Uslijedile su serije koncerata, a potom i objavljivanje novog albuma "Protein ii ugljikohidrati" na proljeće 2008. Njihov posljednji album "Brojevi računa" svjetlo dana ugledao je prije dvije godine.

Sve planirane radionice održat će se do marta 2015. godine, kada će uslijediti centralni dio programa "Converse Rubber Tracks": prijavljivanje bendova i glasanje.

Prijave će biti omogućene popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.rs, a prijaviti se mogu svi zainteresovani bendovi, bez obzira na vrstu muzike koju sviraju.

Petnaest bendova koji budu imali najveću podršku fanova ući će u najuži krug, a od tog broja stručni žiri će odabrati njih sedam koji će dobiti priliku snimati u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu. Izvođači će moći u studiju provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku.

Takmičenje “Converse Rubber Tracks“ do sada je organizovano u SAD-u, Brazilu, Španiji, Njemačkoj i Holandiji te je više od 500 muzičara imalo priliku da doživi unikatno iskustvo snimajući u vrhunskim profesionalnim studijima sa timom iskusnih producenata, bez ikakvih troškova.

Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici converse.rs.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...