Intrigantni stil
249

Cher i u 71. godini obara s nogu u prozirnom kombinezonu

Klix.ba
Legendarna Cher u odlično je formi i u 71. godini te nakon više od pet decenija karijere. Američka pjevačica i glumica nedavno je oborila publiku s nogu kad se na koncertu pojavila u prozirnom crnom kombinezonu, skoro identičnom onom koji je 1989. nosila u spotu za pjesmu "If I Could Turn Back Time".

Pjevačica je na početku mjeseca održala svoj show u Las Vegasu i Washingtonu. Oskarovka je cijelu noć pjevala uživo i plesala na bini kao da je u 20-im godinama. Mnoge mlađe dame sigurno joj mogu pozavidjeti na figuri, ali i kondiciji koje joj ne nedostaje iako je premašila 70. godinu.

U upečatljivom prozirnom kombinezonu pjevačica je podsjetila na intrigantni stil kojim je krajem 80-tih šokirala svijet i pomjerala granice umjetničke slobode.

Prilikom preuzimanja nagrade američke Akademije filmske umjetnosti prošle godine, Cher je izjavila kako vježba jer želi ostati u dobroj formi.

"Radim plankove svaki dan. Kad sam krenula, nisam mogla izdržati 30 sekundi, mislila sam da ću umrijeti. Sad mogu izdržati od tri do pet minuta. Radim ih svaki dan, bez iznimke", kazala je Cher.

Cher su često nazivali kraljicom modne provokacije. U svojoj dugogodišnjoj karjeri nije se libila nositi odvažne kreacije koje su u prvi plan stavljale njenu ženstvenu figuru.

Legendarni američki dizajner i kostimograf Bob Mackie naziva Cher apsolutnom kraljicom gole haljine. Kako kaže, ona je još prije četiri decenije promovirala odjevni komad koji je danas sastavni dio većine crvenih tepiha.