|

Chavez izrazio dobrodošlicu Shakiri u Venecuelu

Chavez izrazio dobrodošlicu Shakiri u Venecuelu
0
S
Sarajevo-x.com
13.11.2006. u 12:09
0
komentara
0

dijeljenja
Chavez izrazio dobrodošlicu Shakiri u Venecuelu
Predsjednik Hugo Chavez je u subotu izrazio dobrodošlicu kolumbijskoj pop pjevačici Shakiri u svoju zemlju, pri čemu je rekao da će možda i sam prerušen otići da gleda nastup superzvijezde.
''Shakira je stigla... Dobrodošla Shakira'', Chavez je izjavio tokom govora na televiziji. Chavez je rekao da je prethodnih dana stavio periku, i da ga njegovi tjelohranitelji nisu mogli prepoznati. ''Možda ću ponovo staviti periku i otići gledati Shakiru''.

Shakira, koja je prošlog mjeseca nominovana za pet "Latin Grammy" nagrada, putuje i nastupa u okviru svjetske turneje ''Oral Fixaction''. U Karakasu je održala koncert u subotu.

Chavez, koji za sebe kaže da je vođa socijalističke revolucije u Venecueli, često kritikuje napad vodećih svjetskih multinacionalnih kompanija i američkog koncepta kapitalizma na tradicionalnu venecuelansku kulturu.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Chavezu izgleda da ipak smeta dolazak internacionalne pop dive, koja je podržana od strane vodećih svjetskih muzičkih brendova Sony BMG-a i Epic Records-a, nazivajući je ''sestrom ove velike latino-američke zemlje''.

Chavez je rekao da je dao specijalnu dozvolu za korištenje aerodroma u centralnom Karakasu, koji je inače rezervisan isključivo za vladine potrebe, za potrebe održavanja koncerta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.