Garden of Dreams
3

Chaim ove subote nastupa u bašti Historijskog muzeja BiH

Klix.ba
Nakon spektakularnog plesa u mjesecu junu na Humu, došlo je vrijeme da pozdravimo novi Garden of Dreams koji će biti održan u subotu, 11. augusta, u prelijepoj bašti Historijskog muzeja BiH.

Ova lokacija je već od ranije poznata posjetiocima Garden of Dreams partyja, a ovog puta u goste nam dolazi Chaim kojeg je sarajevska publika do sad imala priliku slušati samo u klupskom izdanju.

Chaim je izraelski umjetnik kojeg ne možemo vezati uz određeni žanr, a zahvaljujući svom naprednom shvatanju muzike oduševljava ljubitelje ne samo elektronske muzike širom planete. Rođen u porodici tradicionalnih muzičara i sin oca koji se već 60-ih bavio DJ-ingom, Chaim je odrastao pod utjecajem različitih muzičkih pravaca. Već kao tinejdžer radio je kao lokalni DJ, a svoj specifičan zvuk je izgradio zahvaljujući kombinaciji Chichago housea, synth sekcijama inspirisanim zvukom 80-ih, teških bass dionica i hipnotizirajućim melodijama. Iza sebe ima niz izdanja za neke od najvećih izdavačkih kuća u industriji kao sto su BPitch Control, Suplement Facts, Cocoon i MBF i mnogi drugi, a zahvaljujući trakama Blue Shadow i Love Rehab lansirao se u sami vrh elektronske muzičke scene. Iza sebe ima niz nastupa na festivalima širom planete, a našao se i iza DJ pulta svih kultnih klubova poput Fabric (London), Panorama Bar (Berlin), Output (NYC), Stereo (Montreal), The Block (Tel Aviv) i mnogih drugih.

Posjetioci će uz Chaima imati priliku da se razdrmaju i uz neka od najpoznatijih imena reginalne house scene poput SMT#nG iz Beograda, Life4Funk iz Rijeke, Lawrence Klein iz Šibenika, ali i uz svima već dobro poznati dvojac After Affair i G.Edd.

Druženje koje nestrpljivo očekujemo zakazano je za sunčanu subotu u podne 11. augusta, a karte za ovaj događaj još uvijek možete kupiti na portalu Kupikartu.ba po cijeni od 30 KM ili na dan dešavanja na samom ulazu po cijeni od 35 KM.