Muzika
0

Četvrti album tuzlanskog benda No Rules na tržištu do kraja godine

Piše: D. Brkić
Tuzlanska grupa No Rules će do kraja godine izdati četvrti studijski album.

Poslije albuma “Pasje vrijeme” izdatog 2003., “Probaj me” (2007) i Homesick blues” (2010), Goran Čampara - Čampi i ekipa završavaju posao na 13 numera koje će se naći na njihovom novom albumu.

“Prvi album smo izdali za Alter time iz Beograda, drugi za Hayat production, a treći i četvrti ćemo izdati za Front rock iz Maribora. Album će, vjerujte mi na riječ, biti jako kvalitetan, a uz to ići ćemo komercijalnom linijom pa će na njemu biti mješavine rock'n'rolla, bluesa, funka, countryja... Pripremamo ga u studiju Pogon i planiramo da posao bude vrlo brzo okončan”, kaže frotmen grupe No Rules Goran Čampara.

U posljednje vrijeme Čampara i ekipa u sastavu Sanin Imamović, Željko Jokić i Bojan Divković imali su četiri nastupa u različitim dijelovima BiH.

"Svirali smo na tuzlanskom Kaleidoskopu, Rock maratonu u Jablanici, Elza festu u Goraždu i na humanitarnom koncertu za Sašu Miokovića. Uglavnom, publika nas je odlično prihvatila, a s obzirom da u nekim dijelovima BiH nismo do sada svirali nakon izlaska albuma obići ćemo i te krajeve”, kaže Goran Čampara.

Čampara je osnivač No Rulesa, a svojedobno je bio član brčanskog Voodoo Cadillaca te još nekoliko tuzlanskih bendova. Inače, bend No Rules je dobio ime po stihu iz pjesme Johnnya Renoa “My mistake”.

"Kako? Između škole i rekonreola izabrao sam ovo drugo. Zato što tu nema pravila, nema profesora, nema ocjenjivanja. I to je moja, uslovno rečeno, greška, jer rock and roll je magija koja te jednostavno opčini. Žželim reći da je imaš ili nemaš u sebi. Možeš biti samo ono što jesi. Ja volim to što radim i nije mi žao što sam odabrao taj životni put", govori on.

No Rules je nastupao u svim državama nastalim raspadom SFRJ, iza njih je turneja u Holandiji, a bili su i predgrupa na koncertu Deep Purplea.

"Sa bendom sam ostvario ono što ni u snu ne bih uspio. Mi smo bend iz Tuzle, koji od samog starta nije imao nikog iza leđa, a uspjeli smo svirati u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu ili Novom Sadu. Naše pjesme su našle put do svoje publike, a s četvrtim albumom želimo se dodatno afirmisati na balkanskom tržištu."

Goran Čampara - Čampi je muzički zaljubljenik, koji je još kao dijete štedio od užine kako bi kupio svoju prvu gitaru. Sjeća se kako je tri mjeseca gladovao, ali je dobio ono što je htio. Kakav je bio kao dječak, takav je i danas.

"Kad mi je bilo najgore u životu muzika je bila ta koja mi je pomogla da ne poludim", zaključio je razgovor za Klix.ba Goran Čampara - Čampi, frontmen tuzlanskog benda No Rules.