Muzika
0

Četrnaesti koncert Muzičke scene Kaktus: Punkt i Unplugged Plug

Klix.ba
Na četrnaestom, i posljednjem koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan sutra, u petak, 5. jula, u amfiteatru Doma mladih, nastupit će poznati sarajevski pop rock bend Punkt uz podršku sarajevskog sastava Unplugged Plug.

Ulaznice za ovaj događaj koštat će 10 KM, u šta je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Pop rock sastav Punkt nastao je u Sarajevu 1995. godine, a izdali su tri albuma Debela (1997), Vrlo bezobrazno (2000) i Mjesto za nas (2002). Punkt je također izdao i kompilaciju hitova sa sva tri albuma pod nazivom Najbolje, koja je zabilježila najbolju prodaju i najveći broj internet downloada kada su u pitanju domaći izvođači u periodu 2003. i 2004. godine. Nakon tri albuma, jedne kompilacije, devet videospotova, mnogobrojnih nastupa po regionu i šestogodišnje pauze, Punkt, čiji su članovi Admir Osmanović (bas), Kenan Glavinić (klavijature), Davor Maraus (bubnjevi) i Nurudin Vatrenjak (gitara, glas), će ove godine izdati i novi album.

Unplugged Plug je bend koji postoji više od deset godina, iza sebe ima više od 1.000 nastupa, te se smatra jednim od najboljih sarajevskih klupskih bendova. Današnju postavku benda čine Alen Lemešević (solo gitara, prateći vokal), Adi Isaković (bas, prateći vokal), Adis Škaljo (klavijature, prateći vokal), Rifet Čamdžić (bubnjevi, udaraljke) i Salih Hadžiabdić (glavni vokal, ritam gitara). Unplugged Plug će u augustu izdati i prvi album "Dabogda struje nestalo!", a pred koncert u Kaktusu predstavili su i prvi singl s albuma "Savršeno".

Nastupom bendova Punkt i Unplugged Plug bit će finalizirana serija koncerata Muzičke scene Kaktus u okviru koje je u posljednja tri mjeseca održano 13 koncerata.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.