Uručila nagradu pjevačici
73

Celine Dion iznenadila javnost dolaskom na dodjelu Grammyja: Sretna sam što sam ovdje, to kažem iz srca

N. C.
Celine Dion se iznenađujuće pojavila na dodjeli Grammy nagrada 2024. u nedjelju te je uručila nagradu za album godine Taylor Swift.

Zbog bolesti Celin Dione više od dvije godine se nije pojavljivala u javnosti te je njen dolazak u Crypto arenu iznenađenje za javnost, ali i njene fanove.

"Kada kažem da sam sretna što sam ovdje, to zaista mislim iz srca", rekla je muzička ikona publici, prisećajući se da je prije 27 godina prihvatila isti željeni trofej.

@bustle #CelineDion receiving a standing ovation for her surprise appearance at the 2024 #Grammys ♬ original sound - Bustle
Ona se pojavila noseći Valentino Haute Couture kaput preko blijedoružičaste haljine, koja je imala prorez do bedara i dekolte.

Iako pojavljivanje Celine u toku njene zdravstvene bitke nije ranije najavljeno, videosnimak njenog dolaska u Crypto arenu počeo je da kruži internetom tokom ceremonije.

"Celine Dion je u areni na dodjeli Grammyja sa stilistom Lawom Roachom", objavio je Hollywood Reporter na Twitteru.

Podsjećamo, ona je krajem 2022. godine objavila da pati od sindroma ukočene osobe (stiff-person syndrome), rijetkog autoimunog poremećaja kretanja koji pogađa centralni nervni sistem (mozak i kičmenu moždinu).

Potom je otkazala turneju te se povukla iz javnosti nakon čega je objavljeno da joj je zdravstveno stanje sve gore. Njeno zdravstveno stanje, koje je progresivno i neizlječivo, uzrokuje da tijelo napada vlastite živčane stanice i ozbiljno utječe na pokretljivost.