Ništa od koncerta u Sarajevu
0

Ceca nije pokušala zakazati koncert na Koševu

Sarajevo-x.com
U posljednjih nekoliko dana u medijima je odjeknula priča kako srbijanska folk pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca planira, naravno kada se oslobodi kućnog pritvora, organizirati koncert u Sarajevu i to na stadionu Koševo.

Međutim, od folk parade u Sarajevu, u režiji udovice ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, nema ništa. Mediji u regiji su objavili da se Ražnatovićeva sprema za veliki povratak na scenu nakon što joj policija dopusti da napusti svoju kuću u Beogradu, ali u povratku će zaobići glavni grad BiH.

"Od toga nema ništa, nas niko nije kontaktirao za rezervaciju nekog termina na Koševu za koncert te pjevačice", rekla je za Sarajevo-x.com Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju Sarajevo, koji upravlja sportskim kompleksom Koševo.

Polić je dodala da su jedini termini koji su za sada rezervisani na ovom sarajevskom stadionu, 23. juli, kada je zakazan koncert Lepe Brene, kao i jedan od datuma u augustu koji tek treba precizirati, a kada će biti održan koncert legende narodne muzike BiH Halida Bešlića.

Inače, Arkanovu udovicu je Viši sud u Beogradu osudio, nakon priznanja krivice, na šest mjeseci kućnog pritvora i milion i po eura novčane kazne, kao i njenu sestru Lidiju Ocokoljić.

Ražnatovićeva je na suđenju priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK Obilić u inozemne klubove i bez dozvole držala 11 pištolja. Osim toga, poznato je da je udovica srbijanskog vođe paravojne formacije Tigrovi koja je sijala smrt nad nesrpskim stanovništvom na prostoru bivše Jugoslavije, bliska srbijanskom kriminalnom miljeu.