Muzika
0

"Callin' My Name": Bend The Last Location objavio prvi singl sa novog albuma

Klix.ba
Prvi singl sa novog albuma benda The Last Location nosi naziv "Callin' My Name" i, kako kažu članovi benda, donosi osvježeni zvuk na kojem su momci radili u proteklom periodu.

Snimanje novog albuma benda The Last Location je počelo u februaru u Sarajevu, a završeno u Parizu krajem prošlog mjeseca.

Muziku i tekst za pjesmu "Callin' My Name" potpisuje bend The Last Location, dok produkciju potpisuje francuski producent Dino Sirius. Izlazak pjesme prati i lyrics video koji potpisuje Tridea Vision.

"Callin' My Name" je prvo međunarodno izdanje benda i dostupno je na svim digitalnim platformama za prodaju, distribuciju i stream muzike širom svijeta (Itunes, Tidal, Amazon, Spotify, Pandora, Beatport, Claro, R2g China).

"Drago nam je što je pjesma vani jer zapravo danas zvanično zatvaramo jedan ciklus pisanja, snimanja i produciranja materijala na kojem smo radili u proteklom periodu. Htjeli smo da svaki segment produkcije dovedemo na najviši nivo i da na ovoj pjesmi uspješno kreiramo simbiozu našeg organskog zvuka sa EDM elementima, utoliko je pisanje 'Callin' My Name' bilo doista izazovno", kaže član benda Muhamed Latić i dodaje kako su za ovu pjesmu odlučili da bude prvi i noseći singl albuma jer ima "summer vibe" i dosta je dinamična i groovy te se nadaju da će biti soundtrack ovog ljeta.