Muzika
99

Cacafuego: Goraždanski bend koji svira "vatreni" rock

Piše: M. N.
Cacafuego je rock bend nastao početkom ove godine. Osnovali su ga mladi Goraždani koje je okupio zajednički interes - ljubav prema stoner i desert rocku.

Bend neobičnog naziva čine Elmedin Šišić, koji svira bass gitaru i pjeva, Emir Omerhodžić, koji svira bubnjeve, i Adnan Delić, koji svira gitaru i pjeva back vokale.

"Nedostatak stonerskog zvuka na našim prostorima bio je jedan od razloga osnivanja benda. Mislili smo da, s obzirom na naš zajednički interes, stonerskom zvuku damo priliku i stvorimo nešto svoje", rekao je za Klix.ba Adnan Delić, član benda.

Uzor su ima bendovi koji sviraju stoner i desert rock: Hermano, Blind dog, Unida, BLS, Karma to Burn, Audioslave, Kyuss i sl. Do sada su nastupali širom BiH, kako u klubovima, tako i na festivalima.

"Ne bih mogao izdvojiti nijednu svirku iz prethodnog perioda jer su sve imale posebnu draž i gušt, ali ako bismo morali izdvojiti jednu, onda bi to zasigurno bio 'Rock Marathon 2014' održan u Jablanici, gdje smo imali čast dijeliti binu sa Protestom iz Sarajeva i Sopotom iz Banje Luke", rekao je Delić.

Članovi benda Cacafuego do sada su snimili nekoliko pjesama, a u planu imaju i izdavanje albuma.