17. augusta
53

Burak Yeter i Baggi predvode treći po redu Sarajevo Clubbing event

Klix.ba
U sklopu Sarajevo Film Festivala, prvi put u Sarajevu će nastupati poznati DJ i producent Burak Yeter.

Sarajevo festival VIP closing party 2018. održat će se 17. augusta u Domu mladih s početkom u 22 sata. Uz odličnu atmosferu koju vam obećavaju Burak Yeter i Baggi, nastupati će i DJ RYO, resident DJ Sarajevo Clubbinga.

Burak Yeter jedan je od najtraženijih DJ-eva i producenata na svjetskoj sceni, a vrhunac svoje slave postigao je pjesmom "Tuesday" sa Danelle Sandoval. Osvojio je priznanje Burn & MTV Dance Heat Contest 2004. Iste godine je ušao u drugi krug na takmičenju Miller Master DJ, zaradivši respektabilno mjesto na sceni EDM. Yeterov debitantski album "For Action" objavljen je 2005. godine, a objavila ga je izdavačka kuća DSM. Aktivno sarađuje sa svim svjetskim zvijezdama elektronske scene kao što su Alan Walker, Filatov&Karas, a izdavao je muziku za najveće i najjače produkcijske kuće kao što su Spinnin' Records, Sony i Warner. Ove godine je nastupao na svjetskom festivalu Tomorrowland, kao i na regionalnim festivalima EXIT i Festival 84.

Baggi je također vrlo poznato ime na elektronskoj sceni širom svijeta. DJ i producent porijeklom iz BiH, pravim imenom Ajdin Begović, nastanjen je u Holandiji gdje aktivno učestvuje u saradnji sa najvećim imenima današnjice, kao što su Tony Junior, Rene Amesz, Rita Ora i Tiesto. Svirao je na najvećim svjetskim festivalima elektronske muzike među kojim se posebnu ističu ADE i EDC u Las Vegasu, gdje je bio headliner. Ove godine posjetioci trećeg po redu Sarajevo Clubbing eventa od Baggija očekuje poseban set jer, kako i sam ističe, uvijek ima posebnu emociju kada svira pred našom publikom.

Ajdin Tinjak alias RYO novi je talas DJ-eva koji su prisutni na našoj sceni. Nastupima u Beogradu, Pragu i Istanbulu ostvario je internacionalnu karijeru. Izbacio je svoj prvi producentski materijal pod nazivom "Awake", a na njemu se nalaze dvije pjesme koje ćete imati priliku čuti. Svirao je uz Leu Dobričić, Bang La Decks, Mark Knighta i Mahmuta Orhana. Trenutno je resident Sarajevo Clubbinga.

Potražnja za ulaznicama je velika, te su sve early bird ulaznice rasprodate. Parter ulaznice po cijeni od 20 KM možete kupiti na svim prodajnim mjestima do 16.08., dok će na dan eventa biti 30 KM. Pored toga, u ponudi su i VIP separe koji košta 50 KM, kao i VIP backstage (uz catering) po cijeni od 100 KM.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima ili putem linka http://www.kupikartu.ba/page/listaagencija.