Fanovi su razočarani
23

Bruce Springsteen zbog zdravstvenih problema ponovo otkazao nastupe

L. R.
Bruce Springsteen (Foto: EPA-EFE)
Bruce Springsteen (Foto: EPA-EFE)
Muzičar Bruce Springsteen je zbog zdravstvenih problema otkazao nastupe u Marseilleu, Pragu i Milanu.

Naime, na njegovom zvaničnom Instagram profilu jučer je objavljeno da je koncert u Marseilleu otkazan iako se trebao održati tu večer, a vijest o tome razočarala je fanove.

"Zbog problema s glasnicama i prema liječničkim uputama, večerašnji koncert Brucea Springsteena i E Street Banda na Orange Velodromeu u Marseilleu odgođen je za kasniji datum. Zahvaljujemo na razumijevanju te ćemo vas vrlo brzo obavijestiti o novom datumu. Ulaznice za predstave vrijedit će za novi datum, a oni koji to žele moći će dobiti povrat novca na prodajnom mjestu", napisali su.

No, budući da će oporavak potrajati, danas su otkazani i koncerti u Pragu i Milanu, a turneja će se nastaviti 12. juna u Madridu. Istakli su i da se Bruce oporavlja i da se raduju nastavku turneje.

"Nakon jučerašnje odgode u Marseilleu zbog problema s glasom, dodatni pregledi i konzultacije ljekari su zaključili da Bruce ne bi trebao nastupati narednih 10 dana. Imajući to na umu, potrebna su dodatna odgoda za nastup u Letnany u Pragu (prvobitno planirana za 28. maj) i stadion San Siro u Milanu (prvobitno zakazana za 1. i 3. juni). Novi datumi ovih predstava bit će objavljeni uskoro. Oni koji žele povrat moći će ga dobiti na izvornom mjestu kupnje", napisali su.

Podsjećamo, legendarni muzičar je prošle godine prvobitno otkazao turneju u septembru, a onda nedugo nakon toga, otkazao i nastupe do kraja godine. Tada je navedeno da muzičar ima čir na želucu i mora na hitno na liječenje.