Muzika
0

Bruce Springsteen sa prvim albumom obrada

FENA
Bruce Springsteen, jedan od najznačajnijih autora svjetske scene, gotovo nakon godinu dana od objavljivanja studijskog albuma "Devil & Dust", za 25. april najavljuje i prvi album obrada.

To je albumu "We Shall Overcome -The Seeger Sessions" koji sadrži materijal vezan za Pete Seegera, folk pionira koji je napisao klasike poput "If I Had a Hammer" i "Turn! Turn! Turn! (To Everything There Is a Season)".

Tu je 13 pjesama na DualDisc formatu sa klasikama poput "Old Dan Tucker", "We Shall Overcome", "Shenandoah", "Erie Canal" i "Froggie Went A-Courtin" plus dvije bonus pjesme "Buffalo Gals" i "How Can I Keep From Singing" te 30 minuta dugi dokumentarac sa snimcima "iza bine".

Springsteenu su kod snimanja pomogli Soozie Tyrell iz "E Street Band"-a, trubač Mark Pender, trombonist Richie "La Bamba" Rosenberg, gitarista Frank Bruno, basista Jeremy Chatzy te njegova supruga Patti Scialfa.

Veći dio ovih muzičara pridružit će mu se na sjeverno američkoj i evropskoj turneji. Putovanje bi trebalo početi na proljeće, a datumi će biti naknadno objavljeni. Bruceova "Devils & Dust" turneja održana prošle godine ostvarila je prihod od 33,4 miliona dolara od ukupno održanih 65 koncerata od kojih je 46 bilo unaprijed rasprodano.

Springsteen je za naslovnu pjesmu albuma "Devils & Dust" dobitnik ovogodišnje Grammy nagrade u kategoriji "najbolja rock solo izvedba".