Koncertno izdanje
4

Bruce Springsteen objavljuje pjesme s legendarnog nastupa iz 2003. godine

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Seriji live albuma poznatog američkog rock muzičara Brucea Springsteena konačno će se pridružiti i koncertna turneja iz 2002/03. godine s posebnim fokusom na nastup iz Helsinkija 16. juna 2003. godine.

Izdanje prati skoro godinu dana "Rising" turneje i sadrži klasike kao što su "Born in the USA", "Prove It All Night", "Badlands" i mnoge druge hitove.

Kako navodi Rolling Stone, svoje fanove Springsteen je počeo oduševljavati još 2014. godine povremenim objavljivanjem svojih live snimaka, ali tehnički problemi usko vezani za kvalitet zvuka otežali su brže objavljivanje.

Prije najave skorog objavljivanja snimaka s "Rising" turneje, Bruce Springsteen je do ovog trenutka objavio četiri live izdanja i to ono iz Los Angelesa 1979. godine, Londona 1981. godine, Chicaga 1999. godine i New Yorka od prije devet godina.

Iako bi ovaj ugledni američki rock muzičar uskoro trebao objaviti još jednu svoju koncertnu turneju na gramofonskoj ploči, važno je istaknuti kako se na njegove nove pjesme čeka nešto više od šest godina, tj. od izdavanja albuma "Wrecking Ball".