Ugodna noć u gradu
76

Brojni građani uživaju u koncertu "Pjevamo naše pjesme" ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Desetine građana okupilo se na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu kako bi uživali u koncertu "Pjevamo naše pjesme".

U sklopu programa Dani Kantona Sarajevo 2023 na pozorišnom trgu Susan Sontag održava se koncert "Pjevamo naše pjesme" hora Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu , Tršćanskog partizanskog zbora "Pinko Tomažić" i kamernog mješovitog hora KUD "Lola".

Koncert pred Narodnim pozorištem počeo je u 20:00 sati, a ulaz je basplatan za sve koji žele prisustvovati.

Na programu će se naći kompozicije poput: Ode radosti, Hej brigade!, Brigata Garibaldi, Počiva jezero v tihoti, Fischia il vento, Blowing in the wind, Računajte na nas, Na Kordunu, Jutro na fronti/Salavi, Bella ciao i druge.

Horom Opere NPS i kamernim mješovitim horom KUD "Lola" dirigovat će Josip Katavić, dok će Tršćanski partizanski zbor "Pinko Tomažić" nastupati uz pratnju Tršćanskog orkestra pod dirigentskom palicom maestre Pije Cah.

Dani Kantona Sarajevo 2023. koji se tradicionalno održavaju od 2. do 9. maja ove godine donose sadržajan program sa više od 60 različitih dešavanja. Publika će biti u prilici da prati mnoštvo besplatnih sadržaja od pop-rock i jazz koncerata, teatarskih predstava, programa za djecu, izložbi, promocija knjiga, nastupa folklornih ansambala, zdravstvenih pregleda, itd. na različitim lokacijama širom Kantona Sarajevo.