"MTV Video Music Awards"
0

Britney Spears s čak tri nominacije

Sarajevo-x.com
Nakon nagrade za najgori nastup u historiji dodjele MTV-jevih nagrada za muzičke video spotove, problematična pjevačica Britney Spears mogla bi biti i krunisana kao apsolutno najbolja na ovogodišnoj dodjeli nagrada u istoj kategoriji.

Odbačena pop kraljica nominirana je u kategoriji za Video spot godine "Piece of Me", video snimak ismijavanja njene reputacije kao kraljice tabloida.

Nominirani su i Jonas Brothers zahvaljujući odličnom video spotu za pjesmu "Burnin Up", te Rihannin dečko Chris Brown i video spot za pjesmu "Forever". Ženska grupa Pussycat Dolls svakako je zaslužila nominaciju, jer je seksi video spot za pjesmu "When I Grow Up" oduševio publiku.

Čak se i novootkriveni bend The Ting Tings može pohvaliti nominacijom na ovogodišnjoj dodjeli MTV-jevih nagrada, jer su snimili veoma upečatljiv video spot za pjesmu "Shut Up and Let Me Go".

Kako saznaje Associated Press, u kategoriji za najbolji rock video spot nominirani su bendovi Slipknot, Paramore, Fall Out Boy, Linkin Park i Foo Fighters.

Britney Spears je osvojila čak tri nominacije, jer su njeni fanovi isti video,"Piece of Me", nominirali i za najbolji pop video i najbolji ženski video godine.

Ove nominacije su prilično ironične s obzirom da ostale pjesme s albuma "Blackout", na kojem se i istoimena pjesma nalazi, nisu postigle zapažen uspjeh.