|

Britney Spears ponovo pokorila Ameriku

Britney Spears ponovo pokorila Ameriku
0
S
Sarajevo-x.com
21.1.2011. u 13:19
8
komentara
0

dijeljenja
Britney Spears ponovo pokorila Ameriku Britney Spears
Pop princeza Britney Spears postala je druga pjevačica u 52-godišnjoj historiji Billboardove liste koja se sa debitantskim singlom više puta popela na broj 1 Top 100 liste singlova.
Pjesma "Hold It Against Me" dosegnula je vrh ove sedmice, a prethodno je to Britney uspjelo sa pjesmom "3" 2009. godine.

Jedina pjevačica koja je triput startala na prvom mjestu liste bila je Mariah Carey sa pjesmama "Fantasy" i "One Sweet Day" 1995. te "Honey" 1997.

Spears je veliki uspjeh na listi singlova postigla i sa "Baby One More Time" 1999. i "Womanizer" 2008. Njen novi singl prodat je u 411.000 primjeraka, čime je nadmašila rekord Taylor Swift koja je u februaru 2010. prodala 325.000 primjeraka svoje pjesme "Today Was a Fairytale".

Iza Britney na drugom i trećem mjestu našli su se Bruno Mars "Grenade" i Katy Perry sa "Firework", dok je Rihanna sa "What's My Name" dosegnula četvrtu poziciju. Slijede Wiz Khalifa i "Black and Yellow", Enrique Iglesias - "Tonight (I'm Loving You)", te Ke$ha sa "We R Who We R", koja je pala na sedmo mjesto.

Pink je pala na osmo mjesto sa "Raise Your Glass", a Black Eyed Peas sa "The Time (Dirty Bit) i Mars sa "Just the Way You Are" po jedno mjesto, pa tako zauzimaju devetu, odnosno desetu poziciju na listi Top 100.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...