Muzika
0

Britney objavila datume evropske turneje

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pop zvijezda Britney Spears 3. juna u Londonu počinje svoju prvu evropsku turneju na kojoj će promovisati posljednji muzički album "Circus".

Cirkus sa Britney Spears u glavnoj ulozi počeo je 3. marta u New Orleansu, a predviđeno je da pjevačica održi 39 koncerata i SAD-u i Kanadi do 5. maja, nakon čega stiže u Evropu.

Britanci će Britney moći slušati uživo od 3. do 14. juna jer je pop princeza zakazala osam koncerata u ovom gradu. Nakon toga, 17. juna pjevat će i u Manchesteru.

Sljedeći gradovi koje će obuhvatiti njena turneja su: Dublin (19. i 20. juni), Pariz (5. i 6. juli), Antwerp (9. juli), Kopenhagen (11. juli), Štokholm (13 juli) i Helsinki (16. juli), objavili su u srijedu francuski organizatori iz agencije Nous Productions.

Turneja košta 50 miliona američkih dolara, a uz 27-godišnju zvijezdu nastupat će i 50 drugih umjetnika, plesača, mađioničara, klovnova i akrobata.

Nekada najbolje plaćena pjevačica na svijetu postepeno se vraća putem stare slave, nakon razvoda i teškog perioda u njenom životu koji je kulminirao hospitalizacijom.

U utorak je objavljeno da su njen nekadašnji menadžer Sam Lufti i advokat Jon Eardley dobili trogodišnju sudsku zabranu približavanja Britney i njenoj porodici.