Priznanje za BiH
33

British Council ponovo podržao banjalučki Demofest

Piše: D. T.
Organizacija Ujedinjenog Kraljevstva za odnose u kulturi British Council i ove godine će podržati 5. Jelen Demofest, saopštili su organizatori poznatog banjalučkog muzičkog festivala.

Kako je saopšteno, British Council će se ove godine uključiti u programski dio festivala.

"Na afterparty programu, u okviru kreativne saradnje između Ujedinjenog kraljevstva i Bosne i Hercegovine, očekuju nas nastupi tri DJ-a iz UK, čija će imena biti uskoro poznata", naveli su organizatori Demofesta.

Oni su dodali kako je, osim učešća u programskom dijelu festivala, British Council za članove organizacionog tima Jelen Demofesta osigurao put na festival u Brightonu, The Great Escape.

The Great Escape je najveći britanski festival za nove bendove u okviru kojeg se, u tri dana trajanja, predstavi više od 300 bendova, održi preko 30 radionica i izložbi te organizuje veliki broj panel rasprava o temi muzičkog stvaralaštva.

"The Great Escape je ponudio priliku Jelen Demofestu da stekne neka nova iskustva, upozna ljude iz cijelog svijeta, ispriča priču o festivalu ljudima koji mogu prepoznati njegov kvalitet, ali smo dobili i priliku da čujemo neke nove nade, bendove čije će vrijeme tek doći", poručila je Brankica Stojanović glasnogovornica banjalučkog Demofesta.