Muzika
0

Britanci ogorčeni zbog komšijskog glasanja

FENA
Dima Bilan
Dima Bilan
Gotovo svi britanski listovi pišu o takmičenju za pjesmu Evrovizije koje je u subotu održano u Beogradu. Najviše su ogorčeni zbog komšijskog glasanja koje je Britaniju ostavilo na posljednjem mjestu.

Guardian piše da su kako zvijezde šou biznisa tako i političari postavili pitanje integriteta takmičenja nakon što je Rusija komotno pobijedila zahvaljujući glasovima susjeda.

List prenosi mišljenje Terryja Wogana, koji više od trideset godina komentira Pjesmu Evrovizije za televizijske gledaoce u Britaniji, da se nekad glasalo o pjesmama, a sada odlučuju nacionalne predrasude.

Imali smo dobru pjesmu i dobrog izvođača, a na kraju smo dijelili posljednje mjesto, prenosi Guardian prenosi nezadovoljstvo gospodina Wogana.

Njegovo mišljenje dijele i druge ličnosti britanskog šou biznisa, a jedan član parlamenta iz redova liberalnih demokrata rekao je da bi BBC, kao jedan od četiri glavna finansijera takmičenja, trebalo da se povuče dok se ne prihvati neki pravedniji sistem glasanja.

Malo je vjerovatno da će BBC to i učiniti, uzimajući u obzir da je čak 9,3 miliona Britanaca sjedilo ispred televizora u subotu uvečer, konstatira Guardian.