Nakon Sarajeva
0

Brena nakon 25 godina zapjevala u Mostaru

Sarajevo-x.com
Pred oko 13.000 obožavatelja sinoć je na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru Lepa Brena održala još jedan uspješan koncert. Pjevačici narodne muzike ovo je prvi poslijeratni koncert u gradu na Neretvi, gdje je opet privukla brojnu domaću publiku, ali i fanove iz inostranstva.

Zvijezda filma "Hajde da se volimo“ na gradskom stadionu u Mostaru je nastupala prije 25 godina, kada je sve okupljene ostavila bez dana spuštanjem helikopterom na stadion.

Praćena 40-članim simfonijskim orkestrom, Brena je i nakon dugog odsustvovanja sa scene uspjela opravdati očekivanje publike. Kao i na ostalim nastupima, folk pjevačica je otpjevala stare hitove 'upakovane' u nove aražmane, te je ujedno i promovirala svoj najnoviji album pod nazivom "Uđi slobodno“.

Mostarski koncert također nije prošao bez poziva na bojkot, a jedan od nezadovoljnika bio je i Gradski odbor HDZ-a, koji je nekoliko dana prije koncerta izrazio svoje iznenađenje i čuđenje što je dopušteno da 'gospođa Fahreta Živojinović- Jahić', nastupa na dan 17-godišnjice "Lipanjske zore", kada se slavi oslobađanje grada.

Inače, turneja "Uđi slobodno“, kojom je ova zvijezda bivše Jugoslavije označila povratak na muzičku scenu nakon nekoliko godina pauziranja, počela je 1. novembra, a Brena je osim u Mostaru nastupala i u prepunoj Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Sljedeći nastup je u Zagrebu 13. juna.

Ekskluzivne fotografije sa mostarskog koncerta dobili smo zahvaljujući našem kolegi Mirsadu Behramu sa RTV Mostar.