Razgovor o koncertu
183

Bregović, Sidran, Purivatra i Skaka na poslovnom ručku u Sarajevu

Piše: L. K.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Bh. muzičar i autor Goran Bregović danas je na poslovnom ručku u Sarajevu dogovarao detalje oko njegovog koncerta koji će, prema najavama, biti održan 24. augusta na Bijeloj tabiji.

Na sastanku su bili i direktor Sarajevo film festivala (SFF) Mirsad Purivatra, akademik Abdulah Sidran, generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović, estradni menadžer Faruk Drina, te gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, kao i njegov zamjenik Ivica Šarić. Osim njih, sastanku je prisustvovao i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Ova ekipa je razgovarala o detaljima vezanim za Bregovićev dokumentarac, ali su se dotakli i detalja nadolazećeg koncerta na Bijeloj Tabiji.

Brega je sa Purivatrom pregovarao o prikazivanju svog dokumentarca "Tri pisma iz Sarajeva", koji je snimljen kada i istoimeni album, te koji će biti prikazan na 25. Sarajevo Film Festivalu.

Foto: Faruk Drina
Foto: Faruk Drina

Abdulah Sidran će svoj doprinos dokumentarcu dati kroz pjesmu "Dernek u Sarajevu", dok će Mirvad Kurić angažovati Sarajevsku filharmoniju. Dokumentarac će biti prikazan 19. augusta u takmičarskom dijelu Sarajevo film festivala. Bregović će prisustvovati premijeri filma 19. augusta, te će tom prilikom prošetati crvenim tepihom sa svojom ekipom.

Bregović i Purivatra su dogovorili da će koncertom zvanično zatvoriti ovogodišnji SFF, a gradonačelnik Abdulah Skaka kazao je kako će na koncert pozvati 40 gradonačelnika iz regiona, ali i šire.

BHRT televizija snimat će kompletan događaj, a video će kasnije biti distribuiran besplatno kako bi se što više dijelila lijepa slika suživota i tolerancije iz Sarajeva.