Muzika
412

Božo Vrećo u Lisinskom očarao publiku glasom "s druge planete"

Klix.ba
(Foto: Facebook)
Božo Vrećo nastupio je sinoć pred zagrebačkom publikom održavši svoj prvi veliki koncert u ovom gradu, a nakon dva sata pjevanja ispraćen je dugotrajnim aplauzom i ovacijama.

Dvorana Vatroslav Lisinski bila je puna i svi su bili oduševljeni nastupom Fočaka, a iz publike su se mogli čuti komentari na Božin glas koji "kao da nije s ove planete".

Božin repertoar sastojao se od sevdalinki muških i ženskih izvođača.

Vrećo je imao zaista impresivne goste, kako u publici, tako i na sceni gdje su mu se u izvođenju sevdalinki pridružili gitarista Mario Igrec, Goran Milojević te harmonikašica Merima Ključo i Marko Louis.

Marko Louis pokazao je da je naslijedio velik talent od svog oca, legendarnog pjevača Ljubiše Stojanovića Louisa. Marko i Božo su kao posljednju pjesmu prije bisa otpjevali "Đelem, Đelem", koja je izvedena u brilijantnoj soul obradi.

Da se slučajni prolaznik u tom trenutku našao u Lisinskom, pomislio bi da je negdje u New Yorku, u nekakvom soul klubu u Harlemu. I to je zapravo još jedan dokaz kakvih muzičkih talenata ima na ovim prostorima. A Božo Vrećo je definitivno jedan od najtalentovanijih, piše Večernji.